lørdag den 17. september 2016

En ny velkomst.... :-)

Efter jeg i flere dage har skulet til det triste syn som mødte mig ved vores hoveddør, blev der endelig tid til igen at få smukkeseret derude. 


En smukkesering som ikke krævede meget tanke - blot et visit på det lokale grønttorv efter nye og friske planter, og så bare hjem og igang.


Sommerfuglelavendel, kæmpe verbena og så nogle af de flotte "sølvtråd" hoppede op i vognen - og ganske hurtigt tog mine ideer og billeder af hvad jeg ville lave form. Ja ..... visuel som jeg er, så ser jeg tingene for mig imens jeg overvejer hvad jeg skal finde på. Det er egentligt ret smart, for jeg ved hvad jeg vil have, og kan glæde mig på forhånd til resultatet :-)


Efter en grundtig rengøring var der klar til de nye krukker på verandaen, og lynhurtigt har huset fået nyt liv og ny smuk velkomst. Der er ikke noget som en smuk dekoration til at byde én hjem fra arbejde, og gæsterne inden for. Det er guld værd at man føler sig velkommen og glad allerede inden man kommer inden for.


De grå og lilla farver er virkelig fine, og nærmest perfekte ved siden af den blå dør og de hvide vægge. De sølvfarvede små grene er i sig selv en smule mystiske, men som en del af helheden er de virkelig smukke og eventyrlige.


Grå og grålige krukker nærmeste ventede på mig. De var tomme og rene - og sjældent har det været så nemt at samle, plante og dekorerer. Men nogle ting skal også være nemt....  og resultatet det blev ihvertfald godkendt.


For mig er det godkendt når jeg kan mærk at jeg bliver glad ved synet. Når farverne går op i en højere enhed og når jeg rammer husets sjæl. Og når min søde mand også siger at det ser flot ud - så ved jeg det er endog rigtig godt :-)


Jeg håber I nyder sensommeren og de lune temperaturer. Det er blevet køligere nu, og mon ikke vi alligevel inden længe får det efterår som mange sukker efter. Jeg har ihvertfald nydt de ekstra sommerdage, og de stunder i haven som den slags nu giver mulighed for. 


*SKØN OG HYGGELIG WEEKEND TIL JER ALLE*

fredag den 2. september 2016

Så blev det sensommer

Jeg er ikke meget for at indrømme det, men sommeren er nok ved at blive afløst af sensommeren. Det er ikke lang tid siden vi havde sommerferie, men nu... nu er luften blevet kølig på dén der sensommeragtige måde så kalenderen har nok alligevel ret. 


Farverne i haven har ændret sig og pludselig er lyng ikke så malplaceret som jeg normalt syntes det kan virke.


Sjovt nok så besøgte vi i ferien et plantecenter hvor de have virkelig gode priser på lyng - så gode at det var fjollet ikke at købe noget med, men en uge senere hvor vi tog et ordentligt nap med at gøre haven lidt pæn så fortrød jeg, at jeg havde været SÅ sommer-stædig.
Men sådan kan det gå..... og jeg måtte ud og købe et andet sted.


Nu har grillbordet fået en sensommer styling, og farverne varsler at dagene bliver kortere og efteråret nærmer sig. Lyngen er smuk og helt perfekt sammen med "sidekammeraterne". 


Brombærrene i hegnet er ved at være modne og snart kan vi plukke af dem. Måske vi snart skal nyde en brombærtærte i Orangeriet :-)


Hegnet er ikke kun fyldt af brombær. Klematis og klatrehortensia blander sig flittigt, og på helt fantastisk vis er trådhegnet også lukket af for gennemkig på denne tid af året. 


Men gæt engang.... det lysner :-) På flere måder faktisk. Vores nabo kirkegården har indvilget i at beskære de store træer som i mange år har givet så meget skygge i vores have, at vi på det sidste har været ret triste over det. De er virkelig høje, så udsigten til igen at få solen ned i haven i eftermiddags og aftentimerne er virkelig dejlig. Hvad kan jeg sige - beskeden om at vi var blevet hørt blev virkelig fejret. Måske vi alligevel ender med at få de rammer omkring vores have som vi drømmer allermest om - det vil gøre mig helt utrolig glad og lettet. 


Nu vil jeg glædes over at min weekend allerede er godt i gang - jeg håber at få bedrevet 1000 ting i dag, og weekenden bliver helt bestemt go´  :-)

*GO WEEKEND*

torsdag den 1. september 2016

Egernet er tilbage ..... vi samler forråd.

Så er det tid for vores indre egern til at komme på banen..... vi samler forråd til vinteren og gemmer alt hvad vi kan af sommeren til senere brug. 


For første gang har vi ikke brugt alle vores løg i salterne i sommeren, så nu har vi også prøvet at have lidt til gemmerne. Ja lidt altså... for der er ikke mange, og de er ikke særligt store. Men det er alligevel sjovt at lave sådan et par bunder, og at kunne kalde dem egen avl.

Højbedet ser nu ret tomt ud, og kun krydderurterne og hvidløgene er tilbage.


Også krydderurterne har vi et godt øje til. Vi tager dem én af gangen og klipper grene og blade af. Bladene bliver findelt på en tallerken, og står så under et fluenet i køkkenet og tørre nogle dage.


Når bladene er helt helt tørre bliver de gemt i glas i køkkenskuffen. Det smager nu af utroligt meget mere end de krydderier man køber i supermarkedet - og duften.... den er fantastisk.


Og de nedklippede krydderurter...  de er også altid glade for at blive "forynget" lidt.


*Samer du også forråd?*